Please assign a menu to the primary menu location under MENU

FashionSănătate

Avantajele și dezavantajele aplicării unghiilor cu gel

Cum spuneam într-un articol recent, mâinile sunt cartea noastră de vizită și poate primul lucru pe care unele persoane îl observă la prima vedere.

Unghiile cu aspect plăcut și îngrijit denotă felul tău de a fi ordonată și atentă la detalii.
Deși îngrijirea unghiilor depinde de noi, intervine la un moment dat și tipul lor (exfoliate, casante sau puternice), care este dat de la natură.

Îngrijirea unghiilor cu referire la aspect este probabil cea mai simplă, cel mai greu lucru este tratarea acestora pentru a fi sănătoase și puternice (sfaturi despre îngrijirea unghiilor VEZI AICI ).

Datorită dificultății cu care reușim să tratăm problemele unghiilor casante, tot mai multe femei apelează la metoda unghiilor cu gel sau tehnice, pentru a se bucura de o manichiură fără cusur.

unghii2

În momentul aplicării acestor unghii false, singurul avantaj îl constituie perefcțiunea care este dată unghiilor cu destul de puțin efort. Acestea arată impecabil și asta doar după o ședință de manichiură la salon. Pare rapid și pe placul tuturor femeilor.

Din păcate aspectul frumos este singurul avantaj al unghiilor cu gel, iar lista de dezavantaje este destul de lungă și am să vă fac cunoscute câteva:

1. Datoriă modului de aplicare, pililrea unghiilor duce la subțierea lor și devin foarte fragile.

2. Lampa UV favorizează apariția cancerului de piele. Deși timpul maxim de a ține unghiile la lumina UV este de 2 minute, uneori se încalcă această regulă și apar o mulțime de riscuri de-a lungul timpului, cel mai garv cancerul de piele.

3. După îndepărtarea gelului, unghia se îngălbenește.Substanțele din acetona care îndepărtează gelul, subțiază considerabil unghia și provoacă acea îngălbenire ce dă un aspect nesănătos unghiilor.

4. Ustensilele folosite de manichiuriste pot să aducă o mulțime de infecții.

5. Dependența. Unghiile cu gel sunt frumoase și asta doar după o vizită la salon, deci nu trebuie să îți mai bați capul cu oja care nu se așează perfect, cu lungimea unghiilor care niciodată nu este așa cum dorim, și cu grija de a nu rupe unghiile la orice mic efort asupra lor.

Din comoditate, necsitate sau dorința unor unghii frumoase, vizita la salonul de manichiură creează dependență.

Eu nu am apelat niciodată la unghiile cu gel, motiv pentru care mă bucur de unghii foarte sănătoase și puternice. Prefer să le întrețin pe ale mele cât pot de bine folosindu-mă de tratamentele naturiste, deci aleg calea grea dar sigură.

Unghiile cu gel dăunează unghiilor naturale, iar acestea după câteva aplicări își vor reveni foarte greu la forma și grosimea înițială.
Recomand să vă gândiți de două ori înainte de a face acest pas.

2 Comments

 1. Hollaaaa!!
  De un timp, am recurs și eu la unghiile cu gel, “obligată” de job să am mereu gheruțe perfecte.
  Unghiile mele naturale nu au fost afectate absolut deloc, nu s-au îngălbenit și nu s-au subțiat. Ba din contră, au crescut frumos și în momentul în care am decis să dau jos gelul, să văd ce se mai petrece pe dedesubt, unghiile mele aveau lungimea dorită și nu mai erau subțiri și fragile.
  Plus că gelul este dat jos prin pilire fină, nu cu soluții.
  Contează mult și unde anume ți le pui și cum lucrează.
  E adevărat că expunerea la UV timp îndelungat nu prea aduce lucruri bune… Cam ăsta ar fi unul dintre dezavantaje, în opinia mea. Un altul ar fi prețul… Cam așa te scutești de 150 lei lunar :))
  De 2 luni am revenit la manichiura cu gel, după o pauză de alte două. Mult mai comod atunci când nu ai timp de mai nimic…

  1. Cu toată modestia, dar eu am niște unghii atât de frumoase încât nu aș putea sufletește să mi le distrug cu gel! :)) Cred că imi iubesc atât de mult unghiile și sunt cele mai puțin cocolite. Prul beneficiează zilnic de măști cu de toate, de cele mai scumpe șamponuri și măști profesionale iar unghiuțele nu primesc niciu tratament special:))

Leave a Response