Please assign a menu to the primary menu location under MENU

BeautyÎngrijirea Unghiilor

Be Wild with Melkior!

Fiindcă este plină vară iar eu iubesc culorile vii, am dat o fugă prin mall ca să-mi îmbogățesc puțin colecția de farduri și oje colorate.
Unghiile sunt piesa mea de rezistență, dacă pot spune așa… mereu am avut unghii frumoase dar în ultima vreme m-am ocupat de ele cu multă atenție și dedicare.

Consider că unghiile păstarte frumos și îngrijite corespunzător, spun foarte multe lucruri despre o persoană la o primă impresie. Probabil de aceea pun accent foarte mare pe aspectul și sănătatea lor. Nu am avut niciodată gel pe unghii sau unghii false, prefer să am mare grijă de unghiile mele naturale.

Revenind la ceea ce vă povesteam la începutul articolului, mi-am achiziționat câteva oje în culori vibrante. Am avut chiar și ojă de culoare galbenă însă verdele îl ratasem, așa că l-am achiziționat acum într-un minunat set ”wild” de la Melkior.

Când vine vorba de ojă care-mi place, cu siguranță vorbesc despre ojele Melkior. Nici scumpe, nici greu de aplicat, ojele Mlekior primesc din partea mea numai review-uri pozitive.

Vă las o poză mai jos cu minunatele nuanțe din setul ”wild” de la Melkior, care cu siguranță vă va captiva privirea dacă sunteți adeptele culorilor puternice în sezonul cald. Setul conține trei culori și un lac pe care eu îl ador.

Dacă planifici o vacanță frumoasă, cu siguranță culorile acestea te vor ajuta la un minunat contrast. Eu cum mă pregătesc de o minunată vacanță, primul gând s-a dus exact la locul acela minunat și la o asociere spldendidă de culori. Deci da, e important să asortezi și să arăți perfect și la plajă.

Rozul este cel mai țipător intre cele trei nuanțe, inspiră vară și veselie, dar și verdele în cele două nuanțe dă un aer de proaspăt și cu siguranță te scoate din monotonie. Mie îmi încântă atât privirea cât și simțurile, plus că se asortează atât de bine cu costumele de baie și rochițele de plajă pregătite special pentru vacanță.

Și pentru că m-am tot lovit de întrebări despre cum reușesc să am unghii naturale, lungi și sănătoase, m-am gândit să vă dau mici ponturi.

Eu folosesc pentru unghii uleiul de ricin și zeama de lămâie! Am auzit acum ceva timp că uleiul de ricin și lămâia ajută foarte mult în procesul de întreținere a unghiilor, așa că nu am dat înapoi din a-mi face un ritual zilnic.

Cum le folosesc? Pe rând și îmi masez unghiile. Uleiul de ricin îl iau cu o pensulă de machiaj și dau pe suprafața unghiilor, apoi masez ușor. La fel procedez și cu lămâia.
Stau în jur de 10 minute cu ulei pe unghii apoi spăl cu apă călduță și săpun, valabil acelaș proces și pentru zeama de lămâie.

Am luat o perioadă și vitamina B6, însă aceasta mi-a fost prescrisă de medicul dermatolog pentru o problemă a tenului. Deși vitamina B6 mi-a ajutat și unghiile, nu o pot recomanda altor persoane deoarece această recomandare trebuie să vină direct din partea doctorului dermatolog.

2 Comments

  1. Rozul ala e cel putin minunat. Ca mai toate rozurile pentru mine :))). Ma bucur mult ca ai scris si care e secretul unghiilor tale, ca eu ma chinui cu ale mele de o gramada de timp. Cum le las un pic sa creasca si le dau o forma draguta… cum se rup vreo doua si trebuie sa le tai pe toate.

    1. Eu fac asta de prin liceu, iar cu uleiul de ricin am observat de când mă dădeam pe păr. Atunci când am renunțat să-l mai folosesc pe păr, s-a observat că unghiile parcă nu mai creșteau la fel și mi-am zis că ăsta e miracolul.

Leave a Response