Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Bronz frumos, săntos și uniform

De fiecare dată când se apropie vara și apar primele raze de soare mai puternice, gândul mă duce imediat la bronz.
Un bronz frumos și uniform se obține foarte ușor la solar, însă nu este și sănătos.

Având o piele destul sensibilă, evit pe cât posibil expunerea excesivă la soare și mai ales la luminile ultraviolete ale solarului, care ma poat face “fericita” posesoare a cancerului de piele.

Cum canicula ne-a cam invadat în ultimele zile, ne face să căutăm toate soluțiile de a ne răcori. Ne reprogramăm mai devreme concediul sau căutăm toate ștrandurile și piscinele din oraș .

tan

Eu am ales să îmi reprogramez zilele de concediu, lucru care s-a și văzut deoarece nu am mai postat nimic nou pe blog.

Doar ce m-am întors recent de la mare, și am căpătat o piele bronzată uniform.

Pot spune că mă mândresc cu bronzul meu și a meritat din plin să evit canicula din București, plus că relaxarea a fost inclusă în program.

Iată programul meu de expunere la soare, în urma căruia am obținut bronzul pe care mi-l doream.


Prima zi nu trebuie să te expui prea mult!
Este important să știi că după ora 16:00 este cel mai bine să îți începi procesul de bronzare, între orele 12:00 și 16:00, nu este recomandat de către specialiști să te expui la soare.

Eu am stat aproape o oră și jumătate, iar pe zonele care le știam foarte sensibile (gât, spate și piept), am aplicat o cremă cu factor de protecție 50 (loțiunea de plajă de la elmiplant pentru copii, cu extract de căpșuni), iar pe picioare, abdomen și brațe, am aplicat ulei de plajă.

După trei zile în care am repetat procedura dar mărind timpul de expunere la soare, am reușit să ajung la un bronz foarte frumos și sănătos, fără incidente.

Loțiunea de plajă este mai mult decât necesară înaintea expunerii la soare, evident factorul de protecție cât mai ridicat îți va asigura sănătatea pielii. Arsurile solare pot duce la apariția complicațiilor precum cancerul de piele sau alte boli ale pielii.

După cum am specificat mai sus, eu am folosit loțiunea de la Elmiplant pentru copii, cu extract de căpșuni, care mi s-a părut extraordinar de bună și la un preț destul de rezonabil.

Am să pun o poză pentru a știi exact despre ce este vorba (click pe imagine pentru a vedea mai bine).

13493426_1103790073027072_1615065019_o

Mare atenție și la alimentație! Ca peste tot, alimentația reprezintă un factor important în sănătatea organismului tău.

Când urmează să mergi la plajă, încearcă să consumi alimente cât mai ușoare, de preferat multe fructe deoarece cantitatea de apă din acestea ajută la hidratare.

Apa cât mai multă, asigură doza zilnică de vitalitate și poți face față cu ușurință caniculei în timpul expunerii la soare.

Un alt aspect important de care nici eu nu am uitat, a fost pălăria pe care am purtat-o peste tot când am ieșit afară. Aceasta în culori cât mai deschise, ține la distanță căldura care ne-ar putea afecta podoaba capilară dar ne protejează și de o posibilă insolație.

Leave a Response