Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Fashion

Ce este bine de știut înainte să îți vopsești părul roșcat

Nu mi-a plăcut niciodată culoarea naturală a părului meu, motiv pentru care, cu prima ocazie mi-am făcut schimbarea mult dorită, vopsirea părului din șaten închis în ceva îndrăzneț.
Alegerea nuanței nu a durat extrem de mult fiind vorba de mine care sunt o fire spontană. Am ales nuanța în mare vogă la vremea respectivă, roșcat-arămiu.

Bineînțeles că nu am stat foarte mult să studiez efectele adverse sau ce presupune întreținerea părului vopsit, și am trecut direct la fapte.
Sunt roșcată de 4 ani și încă sper la o schimbare de look fără să rămân cu părul distrus, dar cred că am să mor sperând pentru că roșcatul iese extrem de greu din păr și fără decolorare nu am nici măcar o șansă.

roșcat 2

Deci, dacă cumva doriți să faceți o schimbare de look, vă recomand să nu începeți cu vopsirea părului deoarece mai târziu, cu siguranță iși va face apariția regretul. Întreținerea părului vopsit, indiferent de nuanța aleasă (nu numai roșcatul), este destul de costisitoare.
Avantajele părului roșcat există și ele doar că eu cred că predominante sunt clar, dezavantajele.

Părul roșcat este perfect pentru a dezvalui o personalitate puternică și vulcanică, poate chiar nuanța perfectă zodiei leu. Este culoarea care te scoate din anonimat și arată latura ta îndrăzneață.

Mie roșcatul mi se potrivește de minune și mi-a adus o mulțime de complimente și păreri pozitive.
Un alt aspect important este culoarea ochilor, majoritatea femeilor cu ochi verzi aleg roșcatul deoarece acest contrast este minunat iar culoara ochilor și cea a părului se îmbină armonios.

Un alt avantaj pentru femeile roșcate este faptul că nu reprezintă chiar cea mai comună culoare a părului, deoarece foarte puține femei se nasc cu părul roșcat și nu foarte multe îndrăznesc să apeleze la această nuanță.
Fiindcă am vorbit destul de avantaje, să vedem și dezavantajele, care din păcate sunt numeroase.

Consider că cel mai mare dezavantaj al roșcatului este că se scurge foarte repede de pe păr, practic curge foarte mult cu fiecare spălare iar aspectul părului devine destul de lipsit de vitalitate și strălucire.
Norocoasă din fire, părul meu crește extrem de rapid, doar că acest noroc devine ghinion atunci vine vorba de părul vopsit. Rădăcinile părului au un aspect inestetic după doar câteva zile de la vopsire, datorită creșterii rapide a părului.

Prosoapele din baie au mereu de suferit – cum roșcatul curge din păr în timpul spălării, rămâne o cantitate considerabilă și când îmi șterg părul și toate prosoapele sunt pline de pete roșii.
Întreținerea acestei culori este extrem de grea, este necesar să te vopsești odată la 3-4 săptămâni, iar vopseaua dăunează firului de păr.

Dacă tot doriți să faceți pasul acesta, eu vă sfătuiesc să vă vopsiți la un salon, chiar dacă costurile sunt mult mai mari, cel puțin veți obține rezultatul dorit din punct de vedere al culorii. Vopseaua din supermarket nu vă asigură aceeași nuanță ca cea din poza de pe flacon.

În concluzie, deși roșcatul este greu de întreținut, are și părți bune care conturează frumos trăsăturile feminine… și ce nu fac femeile a să fie frumoase?

Leave a Response