Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Diverse

Cum redăm strălucirea bijuteriilor din argint?

Bijuteriile au reprezentat mereu un etalon de frumusețe pentru femei. Orice ținută accesorizată corect, dă un aer spectaculos și te scoate din tipare.
Fiindcă iubim atât de mult bijuteriile, le achiziționăm cât de des putem sau economisim mereu pentru acestea.

Azi vorbim în special despre bijuteriile din argint, care știm foarte bine că în timp, oxidează.

Cum și de ce oxidează bijuteriile din argint? Există mai multe motive pentru care bijuteriile noastre strălucitoare de altădată, devin uzate și cu un pigment spre negru sau galben.

Principalul motiv este faptul că nu sunt purtate, dacă sunt ținute un timp îndelungat fără a fi purtate, acestea oxidează și devin negre sau galbene, cum am menționat mai sus.

Un alt motiv destul de important și care trebuie luat în considerare, este faptul că unele persoane au un pH al pielii mai acid, iar acest lucru duce la oxidarea bijuteriilor confecționate din argint.

Dacă tot am vorbit despre motive, cu siguranță este timpul să vă spun și soluțiile.

Pentru a readuce argintul la culoarea inițială, exită câteva proceduri de a curăța și îndepărta culorile neobișnuite ale argintului, rezultate în urma oxidării.

Apă și detergent de vase, este tot ce avem nevoie pentru a „readuce la viață” bijuteriile voastre preferate.
Este probabil cea mai simplă modalitate de a reda strălucirea bijuteriilor din argint.

Primul pas, se iau bijuteriile, se pun într-un ibric cu apă suficientă cât să treacă puțin peste ele, apoi se fierb timp de 2-3 minute.

Am să vă las mai jos fotografii cu pașii pe care trebuie să-i urmați și tot ceea ce aveți nevoie.

1. În imaginea de mai jos, sunt bijuteriile oxidate:

initial

2. În această imagine, aveți toate ustensilele de care aveți nevoie înainte de a pune ibricul la fiert timp de 2-3 minute.

2

3. Acestea sunt bijuteriile în urma procedeului de curățare. Am pus poză cu bijuteriile înainte și după, pentru a observa în detaliu diferența.

picmonkey-collage

Dacă aveți prin casă bijuterii pe care le-ați cumpărat cu mult timp în urmă sau moștenire de la bunica, toate confecționate din argint, cu siguranță le veți reda strălucirea în doar câteva minute cu ajutorul acestui procedeu extrem de simplu.

Acest procedeu este recomandat și pentru bijuteriile din argint, marca Pandora.

Leave a Response