Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Cum să te expui corect la soare

Acum că a venit oficial sezonul estival iar concediul este mai aproape decât crezi, este bine de știut că expunerea la soare trebuie făcută cu măsurile de rigoare.

Eu când merg în concediu, parcă vreau să iau tot sorele din prima zi și evident este o greșeală de mari proporții.
De curând m-am întors de la mare unde am stat doar 3 zile, este un fel de „demo” al concediului din această vară.

Desigur că știind că am să stau destul de puțin, am încercat să plec cu tot bronzul dacă se poate, și cum vremea a fost de partea mea…evident am vrut să îmi închid pielea cu măcar două nuanțe. Zis și făcut! Dar binînțeles că nu am luat în considerare și varianta unei arsuri solare și apoi… ia și îndură!

bronze

Pentru a nu trece prin ceea ce am trecut și tot trec de câteva concedii înoace, fără să mă învăț minte, vă dau un sfat foarte sincer: nu ieșiți la plajă fără să stăpâniți câteva noțiuni despre cum trebuie făcută expunerea la soare!
Din cauza arsurilor solare care se instalează destul de rapid pe pielea mea sensibilă, am hotărât să acord mai mult interes modului corect de a te expune la soare în timpul zilei.

Am să vă împărtășesc și vouă câteva secrete:

1. După amiaza este indicat să te expui la soare dupa ora 16:00.

2. Alege crema pentru protecție solară în funcție de nuanța pielii tale, cu cât ai pielea mai albă cu atât factorul de protecție trebuie să fie mai ridicat, mai exact ai nevoie de o loțiune cu factor de protecție 50.

3. Nu uita să îți protejezi toate părțile corpului deoarece toate vor fi afectate de razele pătrunzătoare ale soarelui. Părul face parte din corp și suferă la fel ca și pielea, în timpul expunerii la soare. Poți să îl protejezi cu ajutorul unui spray special conceput pentru protecția părului și scalpului împotriva razelor solare.

4. După ce ai ieșit din apă, aplică din nou loțiunea de protecție, nu uita de acest aspect indiferent de ceea ce scrie pe flacon (cum că loțiunea respectivă este rezistentă la apă).

5. Hainele nu protejează suprafața pielii, așa cum ai crede la prima vedere. În momentele când soarele este foarte puternic, razele pătrund chiar și prin țesături, afectând pielea.

6. Protejează-ți capul purtând o pălărie sau chiar șapcă dar de o culoare cât mai deschisă pentru a nu atrage și mai mult căldura.

În cazul în care te-ai expus la soare și te-ai ales cu arsuri destul de urâte care iți creează disconfort, iaurtul este cel care nu te lasă la greu. Din proprie experiență recomand să vă masați zona cu iaurt natural și va calma foarte mult pielea. Rezultatele nu vor întârzia deloc să apară. În maxim două zile, arsurile nu vor mai exista, iar pielea se va decoji.

1 Comment

Leave a Response