Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Călătorii

De ce trebuie să ținem cont când planificăm o vacanță în Maldive?!

Știu că nu am mai scris de ceva vreme pe blog, mai ales despre acest subiect legat de vacanțe deși am călătorit foarte mult de la ultimul articol din această categorie. Deși am ajuns în câteva locuri exotice ale lumii, mereu am rămas legată de plajele cu nisip al și fin, apa turcoaz a Oceanului Indian și căsuțele situate deasupra apei din Maldive.

Am ales Maldive ca destinație de vacanță de 5 ori până acum și aș mai alege-o de fiecare dată când vreau să merg la sigur într-un loc plin de energie pozitivă și urmat de foarte multă liniște și relaxare.

Pentru că atunci când decizi să vizitezi un loc pentru prima dată trebuie să îți rezervi puțin timp înainte pentru a face research și pentru a strânge informații legate de preț, perioadă, locul unde te vei caza, climă, poziție geografică etc, m-am gândit să vă spun la modul general câteva aspecte de care să țineți cont.

Ce trebuie să știm în primul rând despre Maldive atunci când plănuim o vacanță acolo?!

1 – Trebuie luat în calcul faptul că este o destinație îndepărtată și exotică însă personal aș zice că zborul nu este atât de obositor dacă alegem varianta cea mai scurtă (cu o singură escală). De obicei zborurile cele mai scurte către Maldive, cu o singură escală sunt operate direct din București cu companiile aeriene Qatar Airways, Turkish Airlines iar acum ceva timp se putea și cu Flydubai însă am înțeles că acum această rută nu mai este accesibilă de la fuziunea cu Emirates, deci probabil se poate efectua un zbor cu Flydubai și unul cu Emirates până în Male, cu escala la Dubai.

Personal prefer mereu zborul cu Qatar Airways și escală în Doha, mi se pare cea mai bună companie cu care am zburat și am zburat cu câteva..

2 – Trebuie să luăm în calcul perioada în care planificăm vacanța. Insulele Maldive au un climat tropical-musonic adică cu două sezoane (cel secetos și cel ploios).

În principiu sunt de evitat perioadele cuprinse între mai și noiembrie deoarece este sezonul umed iar șansele de ploaie sunt mult mai mari.

Din experiență proprie vă spun că am mers în diferite luni ale anului însă recomand luna februarie, mereu am prins cea mai frumoasă vreme în luna februarie.

În funcție de cum alegem perioada va influența și bugetul de călătorie deoarece în lunile în care nu este sezonul ploios, cazarea este ceva mai scumpă iar în timpul sărbătorilor importante, preșurile explodează (crăciun, revelion, valentine”s day etc.)

3 – Unde ne cazăm în Maldive? E bine aici este mult de discutat. Când ai strâns suficiente informații despre perioada optimă, biletele de avion și am stabilit că vrem o vacanță aici trebuie să ne verificăm bugetul și prioritățile.

În Maldive poți alege să mergi pe insulele de localnici spre exmplu Maafushi, sau să mergi strict pentru peisajele divine pe care le-ai văzut pe Pinterest sau în diverse locuri. Acele plaje turcoaz, nisip fin și alb și mult visatele vile deasupra apei, le veți găsi pe insulele resort.

Pe insulele de localnici cazarea este mult mai ieftină, mâncarea este mult mai ieftină, băutura este strict interzisă iar cazarea se poate face la hoteluri sau guesthouse-uri. Aici vorbim despre o cazare considerabil mai ieftină față de cea din resort, dar trebuie ținut cont și de faptul că este insulă locuită și trebuie să ne adaptăm la regulile lor, fiind musulmani vor fi ceva restricții de luat în calcul în legătură cu vestimentația și alcoolul.

Deși nu m-a tentat niciodată să merg în insulele de localnici, m-am informat puțin doar pentru a vă prezenta în mare cum stă treaba pe astfel de insule pentru cei ce au un buget de vacanță mai redus. Știu că în aceste insule veți găsi diverse activități printre care puteți și să vizitați insule resort în cazul în care vreți să vedeți pe viu acele water villas. Din păcate nu dețin informații legate de prețul acestor excursii.

Cazarea în insulele resort este și ea pentru diferite buzunare. Am mers de 5 ori în insule resort și plec peste șapte zile a șasea oară. Pentru mine Maldive înseamnă acel peisaj cu plaje curate, îngrijite și mai ales Water villas, mi se pare că cea mai frumoasă experiență este să te cazezi deasupra apei, sau poate sunt puțin subiectivă însă pentru mine așa arată o vacanță perfectă în Maldive.

Cum spuneam anterior, resort-ul depinde de buget. Există resort-uri ceva mai ok la preț precum Sun island, Pradise Island, Holiday Island, în general lanțul Villa Hotels și nu numai, dar și resort-uri de lux, fabuloase dar cu preț pe măsură (Soneva Jani, Gili Lankanfushi, Lux* North Male Atoll etc).

În resort există diverse activități pe care le poți face, cam toate au legătură cu apa. Unele sunt gratis, gen snorkeling dar marea majoritate se plătesc separat, aici vorbim despre activități precum scufundări, croaziere de o zi, pescuit, cine romantice pe plajă, parasailing etc. Dacă vreți să aveți o idee de prețul lor, ei bine, prețurile diferă de la resort la resort  însă în articolul meu despre vacanța în Lux* North Male Atoll, am postat prețurile pentru activiățile de acolo, poate vă ajută să vă faceți o idee (Click aici).

Când vorbim despre ce mâncăm în resort, aici ne limităm doar la restaurantele din resort. Pentru cea mai convenabilă ofertă alegerea all inclusive este varianta care te scoate cel mai ieftin într-un resort, în rest o masă pentru două persoane în resort  la restaurantele care nu sunt cu regim all inclusive, costă undeva la aproximativ 80-100$ în funcție de ceea ce alegeți din meniu aici intră și mesele in villa dining.

Fiindcă am mers în câteva insule resort, vă las aici instagramul meu pentru a vedea pozele din fiecare, puteți găsi și în poveștile salvate, imagini și filmulețe din aproape toate vacanțele mele (CLICK AICI PENTRU INSTAGRAM).

Până acum am mers în Sun Island, Lux* South Ari Atoll, Gili Lankanfushi, Lux* North Male Atoll.

4 – Un alt aspect destul de important când vine vorba de alegerea resort-ului este și transferul. Este important mai ales în condițiile în care nu apelați la o agenție de turism și faceți o vacanță pe cont propriu, să luați în calcul că unele resort-uri sunt mai departe de aeroport și transferul în acest caz se face cu hidroavion care costă destul de mult, față de resort-urile aflate pe lângă aeroport unde transferul se face cu barca rapidă care este mult mai ok ca preț. Este un aspect foarte important deoarece riscați să vă treziți că biletul de avion sau hidroavion până la resort-ul ales poate să coste aproape cât cel de avion din București în Male.

Sper să vă ajute aceste câteva ponturi în cazul în care ați ales Maldive pentru următorul concediu și vă doresc vacanță plăcută!

2 Comments

Leave a Response