Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Divertisment

Despre meciul România – Albania

În seara aceasta am vrut și eu să fiu patriotă și să văd meciul Naționalei împotriva Albaniei.

Am rămas profund dezamăgită să văd prestația obosită a României, jocul românilor a fost lipsit de vitalitate și de culoare (se pare că nu ne-a ajutat prea mult culoarea galbenă a echipamentului).

Nu este punctul meu forte să fac comentarii pe baza meciurilor de fotbal, însă nu trebuie să fii profesionist să îți dai seama de jocul slab al echipei noastre.

Dacă prima repriză a început promițător, am rămas repede fără ocazii și resurse.
Problema cred că nu a fost pregătirea României, ci subestimarea adversarului.

romania-v-albania-1

Albania nu a reușit o victorie împotriva României de 68 de ani (al 69-lea an a fost cu noroc), probabil acesta a fost motivul pentru care am crezut mai mult în talentul celor dinainte și am uitat că pentru a câștiga aveam nevoie de un joc bun și în prezent.

Tactica Albaniei a fost extraordinară, au câștigat din patriotism, lipsiți de alt interes fiind deja excluși din competiția pentru EURO 2016.

Pentru români, în schimb, nu a dominat nici măcar interesul calificării, jocul a fost mult prea obosit și lipsit de pasiune.
Nu încerc să apăr pe Albanezi sau să-i înjosesc pe români, însă ar trebui să învățăm câte ceva de la ei, să învățăm că deși Albania este o țară destul de săracă, patriotismul lor a învins în seara aceasta și au scris istorie.
România nu a dominat Albania nicio secundă, au pierdut pe toate planurile.

Cred că tactica folosită de albanezi a fost chiar ingenioasă, în prima repriză dând impresia de echipă slabă pentru a le da românilor sentimentul de mândrie și dominație doar pentru a se răzbuna apoi până la final.

Încă odată Naționala uită că mingea este rotundă și sfidarea adversarului nu îți aduce victoria, ci jocul bun și talentul care te recomandă.

Felicitări Albaniei și sper să învețe ceva și echipa României din acest meci!

Leave a Response