Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Educație

Despre petiția online a elevilor de clasa a XII-a

Cu atâta agitație în legătură cu examenul de bacalaureat, tot nu trece neobservată faimoasa petiție pentru greșeala elevilor de la bac.

Să vă introduc în temă: unii elevi din clasa a XII-a, nu au știut să facă diferența dintre romanul interbelic și cel postbelic, încât au tratat greșit subiectul, și acum vor să fie acceptat și romanul postbelic.

Nu pricep ce e cu toate aceste petiții, ba la evaluare, ba la bacalaureat. Eu țin minte că și anul trecut au existat elevi care din neatenție au scris un roman postbelic, însă nu s-au ridicat cu pretenția să le fie acceptată, ba chiar punctată greșeala.

Este în regulă să greșiți, din neatenție, din cauza emoțiilor dar nu înțeleg de ce trebie să fie punctate greșelile? Chiar nu v-au ajuns cei 4 ani intenși de limba română și de istorie ca să știți să faceți diferența dintre perioada interbelică și cea postbelică?

Propun și eu o petiție să fie anulat tot subiectul al III-lea, sau să se scoată de tot bacalaureatul. Lăsând ironia, este trist că ați ajuns la examenul de maturitate și cu toate astea nu sunteți în stare să vă acceptați niște greșeli.

Viața nu este mereu despre voi, despre ce vreți sau despre cum vreți să se desfășoare lucrurile. Veți vedea că nu este nici măcar despre bac, este despre omenie, caracter și ambiție.

Un examen nu înseamnă totul! Nu trebuie să vă descurajați dacă nu ați reușit din prima, deși precar, sistemul nostru educațional vă dă posibilitatea să vă reparați greșelile în sesiunea de toamnă și nu numai.

Din greșeli înveți! Este vorba asta din bătrâni, cum că înveți din greșeli, și are logică, dacă stai puțin să o gândești. Când o să vă mai confruntați cu situații similare, concentrarea o să fie la cote maxime, doar ca să nu repetați trecutul.Deci din greșeli înveți, dar nu din ale altcuiva, ci din propriile greșeli.

Sper să fiți mult mai atenți la următorele probe, că altfel o să umpleți foia de examen cu greșeli și internetul cu petiții!
Multă baftă!

2 Comments

  1. Suntem cu toții supuși greșelilor, dar, în aceeași măsură, avem cu toții dreptul să cerem orice. Nu este nimic greșit în a cere ceva, orice, oricât de absurd ar putea să pară….
    Doar în situația în care o cerință absurdă primește un răspuns favorabil putem spune că undeva, ceva a mers greșit.

    Îmi pare bine că am găsit blogul tău, voi reveni!

    1. Deoarece am luptat cu sistemul comunist pentru a obține o țară care are la bază principii democratice, așa este! Fiecare are dreptul să susțină ceva dacă deține câteva argumente în favoarea lui. Ideea este că trebuie să învățăm să ne și asumăm greșelile și să nu mergem mereu pe premisa că se poate să facem orice dacă propunem o petiție online. Trebuie să învățăm că viața nu este doar despre note mari, comparații și alți vinovați înafară de noi înșine. Orice șut în fund este un pas înainte.
      Mă bucur foarte mult că ți-ai expus punctul de vedere, apreciez! Te mai aștept pe blogul meu și am să ”consult” puțin și eu blogul tău, deoarece consider că am multe de învățat, fiind la început! O zi frumoasă!

Leave a Response