Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Două metode de a scăpa de punctele negre

Punctele negre, nu doar că sunt o problemă de sănătate a tenului dar și din punct de vedere estetic ne dau mari bătăi de cap.

Sunt o reală problemă estetică mai ales atunci când tenul este foarte deschis iar acestea sunt destul de evidente. Un alt obicei supărător este că acestea reapar chiar și după ce reușim să le îndepărtăm.

Cel mai frecvent, punctele negre apar în zona T (frunte, nas, bărbie) și predomină pe tenul gras.

Dacă ar fi să dăm o definiție punctelor negre atât de inestetice pe suprafața tenului, acestea sunt niște pori deschiși care nu permit oxidarea substanței ce determină pigmentul tenului și devin mai apoi, negre.

Putem combate problema punctelor negre prin metode naturiste sau prin intermediul cosmeticianului dar și acasă prin intermediul produselor cosmetice de specialitate.

Metoda naturistă constă în plante folosite pentru tratarea tenului, precum mușețelul.
Având un rol antiseptic, mușețelul este esențial în tratarea problemelor tenului.
Procedura este foarte simplă și se poate face în casă.

Într-un ibric, se pune cam o cană și jumătate de apă, apoi se toarnă câteva grame de mușețel. Practic se face ceai de mușețel pe care nu-l strecurăm ci îl punem cu tot cu flori într-un lighean.

Ceaiul obținut, se toarnă într-un lighean, deasupra căruia veți pune fața și vă veți acoperi capul cu un prosop.
Stați 3-4 minute în aburul de ceai pentru a vă deschide porii și repetați măcar de două ori pe săptămână acest procedeu simplu și eficient.
Orice tratament naturist presupune răbdare, deci nu vă așteptați niciodată la rezultate imediate.

La polul opus, se află tratamentele pe bază de cosmetice, cumpărate din farmacii sau de la diverse mărci ale cremelor ce promit rezultate vizibile în cel mai scurt timp.

Cum și procesul natursit este unul anevoios, nici produsele cosmetice nu aduc rezultate evidente într-un timp foarte scurt, chiar dacă producătorii promit efecte imediate cu minim de efort.

Pentru că îmi place să “dau din casă” am să vă propun un gel de curățare destul de eficient în lupta nesfârșită cu punctele negre.

Produsele Avon nu se numără printre cosmeticele mele preferate, însă aceast gel anti puncte negre, este foarte util. Eu l-am folosit prima dată în această vară și am rămas plăcut impresionată de efectul pe care îl are în curățarea impurităților.

Deși nu îl folosesc după un program stabilit, ci odată la două zile, înainte de somn! Îl aplic în zona T, îl las câteva minute până devine solid pe față, apoi curăț cu grijă pentru a nu forța elasticitatea pielii, după care clătesc fața cu apă rece.

Am să vă las aici o fotografie cu gelul de curățare Clearskin Professional. Prețul este în jur de 18 lei, iar flaconul are 30 ml.

puncte-negre

2 Comments

  1. Am folosit si eu doua produse din gama Clearskin Professional, dar niciodata pe acesta. Sunt multumita oricum de rezultatele pe care le-am obtinut prin intermediul acestor produse. Chiar isi fac treaba :D.

    1. Adevărul este că totul ține de tipul de ten, însă mie mi-au făcut mereu bine tenului, l-au curățat frumos. Dacă ai ocazia, chiar să o înerci și pe aceasta pentru punctele negre! :*

Leave a Response