Please assign a menu to the primary menu location under MENU

LifestyleSănătate

Economisim bani și investim timp! Manichiura acasă – Învață să îți îngrijești singură unghiile!!

Suntem femei și iubim să avem mereu mâinile frumoase, practic ne recomandă în viața de zi cu zi. Mâinile îngrijite spun foarte multe despre respectul de sine.

Cum suntem din ce în ce mai ocupate iar timpul nu este deloc permisiv cu noi, preferăm să mergem la saloane pentru o manichiură perfectă cu minim de efort fizic dar cu puțin mai mult efort financiar.

Să fie comoditatea, timpului puțin, lipsa de profesionalism? Nu putem știi mereu ce le determină pe femei să apeleze la saloanele de manichiură pentru îngrijirea unghiilor.

O vreme am procedat și eu la fel, era mult mai simplu să conduc până la salon și să obțin manichiura mult dorită în doar câteva minute.

Oricât aș încerca să fiu de acord cu frecventarea saloanelor de înfrumusețare când vine vorba de manichiură, mă rețin foarte multe aspecte negative precum:

Sensibilitatea pielii – am o piele foarte sensibilă, fac alergie chiar și la unele materiale proaste, de aceea nu vreau să mai merg la saloane, niciodată nu pot știi cât de bine au fost sterilizate ustenisilele înainte de folosire.

Țin foarte mult la sănătatea pielii și prefer să am ustensilele mele pe care doar eu le folosesc.

Economisim – deși nu este pentru mine neapărat un motiv, consider că totuși suma respectivă poate fi cheltuită în moduri mult mai utile. Poți investi banii în propriile tale ustensile și poți face acasă la orice oră din zi sau din noapte, manichiura perfectă din punctul tău de vedere. Nu te poți plânge că nu te pricepi, când internetul este plin de tutoriale care îți vând toate secretele și tainele unei manichiuri reușite.

Timpul cu tine este benefic – chiar poate fi o terapie, să petreci puțin timp făcând ceva pentru tine, este chiar recomandat din când în când.
Poate chiar descoperi o pasiune în domeniul acesta și pe viitor vei face ceva în sensul ăsta.

Cum arată o ședință de manichiură acasă pentru mine? Îmi iau tot ce am nevoie și le pun în fața mea, ca atunci când am început procesul să nu mă mai deplasez, riscând să-mi stric munca.

nails1

În Poza de mai sus am toate instrumentele de care am nevoie și am să vi le enumăr și aici:

1.Dischete demachiante – sunt extrem de utile pentru a curăța în profunzime acetona de pe unghii.

2.Unghiera – nu poți face o manichiură fără să aduci unghiile la același nivel sau cel puțin pe aproape.

3.Pila de unghii – este esențială pentru a nivela frumos unghiile.

4.Dizolvantul de unghii – eu folosesc acetona Oversa sau Astor, sunt mai bune și doar puțin mai scumpe (în jur de 10 lei sticluța).

5.Bețișoarele de urechi –sunt perfecte pentru a curăța resturile de ojă rămase pe cuticule. Se înmoaie capătul în acetonă și procesul este simplu.

6.Crema de mâini de la Neutrogena –este extrem de bună pentru mâini. Deaorece unghiile sunt supuse unui poces ce provoacă durere la nivelul unghiilor cât și a cuticulelor, crema de mâini este numai bună pentru a relaxa locul. Neutrogena (75 ml), se găsește oriunde în supermarket și cred că și în farmacii iar prețul este undeva în jur de 25-30 lei.

nail 2

7.Spray-ul pentru uscare rapidă – eu îl folosesc de fiecare dată după ce îmi dau unghiile cu ojă. Sparay-ul de la Farmec, este foarte bun și eficient.

8.Coală albă tip A4 –este foarte utilă pentru a nu păta suprafața pe care lucrezi. Se întâmplă foarte des să îți pice ojă pe jos și nu ai vrea să pătezi canapeaua sau parchetul.

Acum că am terminat de prezentat ustensilele pe care le folosesc, încep prcesul prin a tăia după bunul plac unghiile, le pilesc și dau cu crema Neutrogena. După câteva minute, cât aștept să intre în piele, aleg culoarea pe care o doresc și aplic pe unghii fără să țin cont de linia unghiiei, și dau cu spray-ul pentru uscare rapidă.
Este foarte important să aplici corect oja, pe toată suprafața unghiiei. De pe cuticulă, oja se curăță foarte ușor stând cu mâinile în apă călduță, aproximativ 3 minute, apoi se curăță cu ajutorul unui obiect puțin mai ascuțit (eu folosesc vârful pilei de metal).

Cele mai importante produse, care trebuie să fie cât mai calitative, sunt: acetona, oja și spray-ul pentru uscare rapidă.

perfect prod

În final, aplic și un lac dacă simt că este nevoie și iar spray-ul pentru uscare rapidă.
Așa am obținut manichiura acasă fără să plătesc și fără să mă îngrijorez pentru sterilizarea ustensilelor.
Și iată rezultatul!

14124223_1154332694639476_1848113963_o

Leave a Response