Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Divertisment

Fenomenul Pokemon GO, ia amploare

În ultimele zile, cu toții ați auzit despre fenomenul Pokemon Go, care în fiecare zi este tot mai popular. Fie că sunteți sau nu adepții acestui joc, curiozitatea atinge cote maxime când vine vorba despre ritmul în care acesta a devenit atât de cunoscut și îndrăgit la nivel mondial.

Pentru că în general, mă recomand o persoană deschisă la tot ce este nou, mi-am instalat și eu acest joc, acum trei zile. Nu înțeleg foarte bine tot ce am de făcut, dar ca o primă impresie, jocul este diferit într-un sens bun.

În primul rând, reușește să mobilizeze oamenii, aceștia chiar se dedică acestui joc, socializează cu alții ca ei și chiar își stabilesc întâlniri în medii deschise pentru “vânătoarea” de pokemoni.

Jocul are un impact pozitiv asupra populației, sporind dorința de mișcare și efort fizic, reducând considerabil sedentarismul. Ideea este chiar revoluționară iar pe viitor majoritatea jocurilor vor adopta această manieră, de-ai mobiliza pe oameni și de-ai încuraja să facă mișcare într-un mod plăcut.

Eu de trei zile de când am început “vânătoarea” de pokemoni, am mers pe jos aproximativ 20 de km, și pot spune că nici măcar nu am simțit. Încă odată ne este dovedit că atunci când suntem captivați de ceva, facem efort fizic benefic sănătății, fără să simțim.

Nu sunt de părere că este o prostie cum afirmă unele persoane, este chiar necesar, în special pentru generația de copii obezi, care nu fac niciun efort și suferă de afecțiuni la nivel emoțional și rețineri când vine vorba de relațiile interumane.

Jocul încurajează sportul și mai ales relațiile cu alte persoane, socializarea, face to face, nu doar prin intermediul chat-urilor și webcam-ului.

Cred că această idee va avea mai mult succes decât s-ar fi așteptat vreodată inventatorii, sau jucătorii actuali. Prevăd un real succes al acestui joc și îi încurajez pe toți să își instaleze cu încredere aplicația. Deși la început aceasta avea destul de multe erori, deoarece serverele se blocau datorită numărului mare de jucători, observ că în urma ultimelor modificări, jocul merge mult mai bine.

Am să revin cu un alt articol, cât mai repede, cu explicații despre joc și ceea ce conține, deocamdată am doar level 5 și mai am mulți pokemoni de vânat, deci mulți kilometri de făcut pe jos.

Baftă la prins de pokemoni!

2 Comments

  1. Ah, ti-am lasat deja 2 comentarii si speram ca esti o persoana ceva mai realista :)) jocul nu este benefic, iti dau si doua motive.
    1. Prin jocul asta ne este urmarita orice miscare. Deducem ca ne lasam usor manipulati…
    2. Degeaba iesim din casa, daca tot cu telefonul in mana, ar trebui sa iesim pur si simplu, cu prietenii, sa fim atenti la ei, nu la un telefon.

    1. Nu este vorba de realism aici! Fiecare are o părere, a mea probabil este diferită de a ta. Acest subiect poate avea păreri și pro și contra, iar prin legea firii, fiecare are impresia că perspectiva lui este corectă.

Leave a Response