Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Greșeli pe care le facem atunci când ne spălăm părul

Pentru noi femeile, părul reprezintă un accesoriu important atribuit frumeseții și farmecului nostru. Iubim să avem un păr frumos și mătăsos dar pentru asta știm câte sacrificii suntem nevoite să facem zilnic.

Părul nostru este expus la tot felul de teste, factorii externi dar și interni acționează împotriva sănătății acestuia.

Vârfurile despicate, lipsa de vitalitate și strălucire, semnalează anumite probleme ale podoabei capilare, în urma acțiunii factorilor interni. Poate că organismul tău te atenționează în legătură cu lipsurile pe care le are, mai exact, lipsa de vitamine care ajută părul să fie sănătos.

shampoo

Factorii externi, care deteriorează sănătatea părului sunt: condițiile meteo, duritatea apei, amoniacul din vopseaua de păr dar nu în ultimul rând și modul în care ne spălăm părul.

Sunt câteva greșeli pe care le facem atunci când ne spălăm părul și de care nu suntem mereu conștiente.

Deoarece eu am învățat deja ce trebuie să nu mai fac atunci când îmi spăl părul, m-am gândit că ar fi de ajutor să împărtășesc acest lucru cu voi.

Prima greșeală pe care o faci atunci când îți speli părul este păstrarea pe termen lung al aceluiași șampon.

De cele mai multe ori evităm să schimbăm șamponul, pe motiv că este mai eficient sau că marca respectivă este mai scumpă ori alte criterii. Ei bine, această concepție este complet greșită. Șamponul trebuie schimbat deoarece atunci când părul se obișnuiește cu substanțele din componența unui produs, se va îngrășa apoi mult mai repede și nu va mai avea deloc același aspect ca la primele folosiri ale produsului.

A doua greșeală, deși probabil e insesizabilă, există. Nu vă șamponați părul până nu este ud complet, este recomandat să stați sub duș 1-2 minute înainte de șamponare.

Nu îndepărtați murdăria din păr cu unghiile! Scalpul este foarte sensibil și trebuie tratat ca atare, deci dacă folosești unghiile pe scalp atunci când îți speli părul, este o greșeală foarte mare.

O altă greșeală, este temperatura apei cu care îți speli părul. Cu cât apa este mai fierbinte, părul va avea un aspect uscat și lipsit de vitalitate sau strălucire. Este recomandat să vă limpeziți cu apă călduță ca de păine. Cum am spus și mai sus, scalpul este foarte sensibil și va avea de suferit dacă apa este fierbinte.

Deși se poate să ai un păr gras după doar o zi de la spălarea părului, specialiștii ne recomandă să lăsăm cel puțin un interval de două zile între spălări. Cu cât va fi spălat mai des cu atât mai mult va avea tendința de îngrășare.

Leave a Response