Please assign a menu to the primary menu location under MENU

FashionSănătate

Cu ce trebuie să ne îmbrăcăm pe caniculă

În ultima perioadă suntem asaltați de coduri de caniculă care nu se mai termină.

Deși facem față cu greu vremurilor caniculare, trebuie totuși să ne continuăm activitățile chiar dacă vremea este un obstacol destul de important.

Trebuie să mergem la muncă, la școală, la examene și alte lucruri firești dar greu de realizat datorită contițiilor meteo.

În primul rând, când ai de gând să faci o plimbare prin caniculă, este important să știi că nu trebuie să treci pragul fără măcar o sticlă de apă cu tine.

large

Apa, în aceaste zile călduroase este antidotul pentru deshidratare.

Organsimul folosește apa la reglarea temperaturii corpului, pentru funcționarea normală a creierului și chiar pentru tensiune.

Dacă suferi de pietre/nisip la rinichi, este important să nu uiți de cei minim doi litri de apă pe zi!

M-am interesat mai bine despre ce este bine și recomandat din punct de vedere vestimentar, să purtăm în aceste zile caniculare pentru a reduce disconfortul provocat de razele puternice ale soarelui.

Deși tindem să credem că trebuie să purtăm haine cât mai deschise la culoare, uităm un aspect foarte important și anume, materialul din care sunt confecționate hainele.

Când facem o achiziție vestimentară, este bine de știut că eticheta ne spune multe despre materialul din care este cofecționat articolul.

În perioada caniculară, pe etichetele articolelor vestimentare trbuie să nu se găsească scris, poliester 100%, deoarece acest material permite razelor ultraviolete să pătrundă prin țesătură și să afecteze pielea.

Materialele pe care trebuie să le purtăm în această perioadă, nu trebuie să fie nici transparente.

Deși credem că un material transparent ne poate asigura protecție și răcoare în același timp, ei bine, este total greșită această ipoteză. Razele ultraviolete pătrund foarte ușor prin materialele transparente, cu găurele sau cu broderii.

Cele mai recomandate materiale sunt inul și combinația dintre bumbac și poliester, toate aceste în culori cât mai deschise.

La fel de recomandată în zilele în care termometrul o ia razna, este mătasea. Aceasta în culori deschise poate asigura mobilitate și confort. Dar să nu uităm și de pânza topită, care este perfectă pentru zilele extrem de călduroase.

Pentru că nu trebuie să ne protejăm corpul în totalitate, trebuie să purtăm și o pălărie pe cap pentru a ne proteja pielea capului.

Articolele vestimentare, chiar dacă sunt confecționate din materalele de mai sus, este bine de știut că acestea trebuie să fie cât mai lejere și fluide. Hainele mulate atrag căldura și nu lasă pielea să respire.

2 Comments

Leave a Response