Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Educație

Învață ușor și eficient pentru examenul de bacalaureat

Se apropie o perioadă destul de grea în viața fiecărui elev de clasa a-XII-a și anume exmenul de bacalaureat.
Eu am trecut recent prin această experiență și ca și voi, am avut extrem de multe emoții, și vă pot fi de folos cu câteva sfaturi utile.

Cu cât exmenele sunt mai aproape cu atât capacitatea de a acumula cunoștințe se reduce, deoarece presiune este foarte dăunătoare și se ajunge la o stare de panică. Vă recomand să nu lăsați totul de pe o zi pe alta deoarece se ajunge la ce am spus mai sus și nu veți apuca să tratați toate subiectele.

study-7859

Nu trebuie să aveți o atitudine pesimistă față de capacitățiile voastre, de multe ori optimismul ajută mult iar automotivația nu trebuie să lipsească pe tot parcursul acestei perioadei tensionate.

Calmul și răbdarea au un rol destul de important, stimulând activitatea creierului. Altfel gândești când eșt calm și relaxat, nu intra în panică pentru că nu ai să mai reușești să îți recâștigi concentrarea.

Răbdarea te ajută în momentul în care observi că este prea multă informație și simți că nu îți va ajunge timpul, cu răbdare, vei reuși să te concentrezi suficient încât să reții cât mai mult intr-un timp record. Nu te descuraja, repetă ceea ce nu știi, nu ceea ce știi deja.

Automotivația este probabil cheia reușitei, este foarte important să ai un scop stabilit de tine care să te îndrume spre realizare. Propune-ți tu ție să reușești și nu te baza pe altceva în afară de tine pentru că de multe ori tindem să ne bazăm pe noroc iar asta ne costă.

Pentru a reține mai ușor, eu vă recomand din proprie experieță să citiți cu atenție informația, apoi să faceți o pauză revenind după câteva minute asupra acesteia, vă va ajuta să învățați mai eficient. Suprasolicitarea nu aduce nimic bun.

Alte probleme, griji și gânduri nu ar trebui să vă distragă de la învățat, dar cel mai important este ca atunci când începeți studiul să vă creați un ambient plăcut.

Dacă ești o persoană cu o memorie vizuală bine dezvoltată (ca mine), s-ar putea să fii surpins cât de mult te pot ajuta câteva pixuri colorate cu care îți vei sublinia cu grijă informațiile utile iar acestea îți vor rămâne stocate pe retină, făcând studiul mai ușor și distarctiv în același timp.

Recent am auzit despre o metodă care mie mi se pare foarte interesantă dar recunosc că nu am aplicat-o deoarece nu aflasem atunci de ea. Mestecatul gumei cu o anumită aromă atunci când repeți te poate ajuta să îți amintești infromația repetată dacă mesteci gumă cu aceeași aromă în timpul examenului, nu am idee cât de eficientă este această metodă, însă merită încercată.

Eu vă doresc un examen ușor și multă baftă iar emoțiile să fie constructive și să nu vă lăsați copleșiți de acestea.

1 Comment

Leave a Response