Please assign a menu to the primary menu location under MENU

CălătoriiFashion

La pas prin Milano

Cine spune că istoria nu se poate îmbina cu moda? În cea mai recentă aventură a mea, am ales să petrec puținul timp rămas până la începerea noului an universitar, două zile departe de România.

Am ales împreună cu prietenul meu destinația Milano. Deși am mai vizitat Italia acum aproximativ un an, Roma a fost destinația de atunci.

Pasionată de modă și iubitoare de tot ce însemană călătorii, Milano a fost cea mai bună alegere prin prisma pasiunilor mele.

Deși timpul a fost destul de scurt, am reușit să surprind principalele obiective și să îmi fac o idee despre punctele tari dar și cele slabe ale acestui oraș, denumit de câțiva ani și capitala modei.

Încă de pe aeroport eram destul de convinsă că totul o să-mi placă. Ce nu ar putea să îți placă în orașul modei?!
Zborul a durat mai mult decât mă așteptam, două ore, în condițiile în care a durat doar o oră și jumătate până la Roma.Din punct de vedere geografic, față de țara noastră, Milano este mult mai aproape decât Roma.

Trecând peste aceste detalii, când am ajuns în Milano, m-am simțit într-un București cu clădiri mai înalte. Adevărul este că mă așteptam la un oraș mai îngrijit, mai curat… însă nu a fost chiar așa.

Fiind săptămâna modei, a fost foarte greu să găsim o cameră liberă la hotel. Am reușit în cele din urmă să rezervăm o cameră, iar un lucru foarte important mi-a atras atenția, faptul că nu poți rezerva o cameră la hotel fără să ai pașaport. Se pare că buletinul nu mai este de ajuns. Noroc că mi-am pregătit pașaportul (iată AICI cum se face pașaportul simplu electronic).

Să încep cu punctele forte ale acestui oraș:
1. Arhitectura – cu adevărat fabuloasă! Domul, m-a impresionat plăcut, deși este al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia după Bazilica San Pietro din Roma, pe care am vizitat-o acum un an și Catedrala Santa Maria din Florența, pe care urmează să o vizitez în viitorul apropiat.

Construcția Domului din Milano s-a întins pe câteva secole, iar dacă ajungeți să îl vedeți în realitate, veți realiza că rezultatul este unul extraordinar și veți înțelege de ce a necesitat atât de mult timp.

dsc_0690

2. Galleria Vittorio Emanuele II – Aici se găsesc cele mai cunoscute branduri ale lumii. Începând cu Louis Vuitton și Prada, până la Massimo Dutti, Stefanel, dar și Zara și H&M. Aici se regăsesc extrem de multe spații comerciale ale brandurilor dar și cafenele sau restaurante și au loc numeroase prezentări de modă ale marilor designeri vestimentari.

14522552_1186616551411090_318859298_o

3. Îmi permit a face o comparație cu restaurantele la care am mâncat în Paris, Milano se prezintă mai bine la capitolul curățenie și spațiu în interiorul restaurantelor. Personalul foarte politicos și gata să îți arăte din ospitalitatea pe care o dețin italienii.

4. Cumpărăturile – dacă adori să faci cumpărături, Milano îmbină armonios dorința de a călători și de a face cumpărături concomitent. Este imposibil să nu îți sară ceva în ochi șă să pleci cu o amintire vestimentară.

dsc_0746

Deși am enumerat o mulțime de puncte forte, este timpul să le evidențiez și pecele slabe, sau mai exact, lucrurile care nu m-au impresionat foarte mult.

1. Lipsa curățeniei! Deși mă așteptam la străzi extrem de curate, sau cel puțin pe jumătate cum erau cele de la Paris, am dat peste un București cum spuneam mai sus, cu clădiri mai înalte.
Fiind un oraș cu atât de mulți turiști anual, mă așteptam la străzi impecabile, se pare că nu a fost așa.

2. Mâncarea nu m-a impresionat! Deși restaurantele erau extraordinare, mâncarea nu a fost pe placul meu sau al prietenului meu. Deși am mâncat la trei restaurante diferite, mâncarea tot nu mi-a plăcut. Tradiționala pizza, este mult mai bună în România iar pastele, mi-au plăcut doar din punct de vedere estetic…

3. Transportul – eu am preferat să merg pe jos, așa reușești cel mai bine să captezi toate frumusețile dar și defectele orașelor turistice. Când obosești, este bine de știut că salvarea este un Uber, însă aici, tariful celor de la Uber… era astronomic.

Se pare că am mai multe puncte forte decât slabe, ceea ce înseamnăcă mi-a plăcut acest oraș și l-aș mai vizita pe viitor, poate pentru cumpărături.

Cum nu am putut pleca fără suveniruri, am luat câte ceva pentru prieteni și cum este capitala modei, nu poți să pleci fără un articol vestimentar. M-am regăsit repede într-u magazin Calvin Klein, și mi-am achiziționat o amintire.

Dacă vreți să vizitați acest oraș, nu ezitați! Orice punct turistic este o amintire care va cântări foarte mult peste ani.

Leave a Response