Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Remedii pentru dinți mai albi

Zâmbetul este un accesoriu extrem de prețios pentru noi toți. Indiferent că ești femeie sau bărbat, zâmbetul spune farte multe despre personalitatea ta.

Datorită substanțelor tot mai nocive și acide din alimentație, sănătatea danturii este zlinic compromisă.

Grija pentru dantură trebuie să facă parte din rutina noastră. Primul pas spre un zâmbet perfect este perierea corectă a dinților, astfel este bine să consultăm încă de la vârste fragede medicul stomatolog , deoarece ne poate învăța cum se periază corect dinții și mai ales, cât timp necesită o periere corectă.

igiena-orala

Dacă sunteți fumători, sănătatea și frumusețea dinților este cu mult mai compromisă față de un nefumător. Nu trece neobservată nici cafeaua, aceasta îngălbenește considerabil dintele.

Pentru a obține o nuanță cât mai albă a dinților, vă vin în ajutor cu câteva trucuri și sfaturi.

În primul rând, mare atenție la alimente! Sucurile acidulate, sunt foarte periculoase pentru sănătatea dinților, distrugând smalțul. Încercați să evitați pe cât posibil băuturile acidulate!

Un remediu pe care îl știu de la bunica mea, perierea dinților cu sare. Cum înainte, tehnologia nu era suficient de avansată încât să existe pasta de dinți, oamenii au găsit remedii în natură. Sarea de sac, era folosită pentru perierea dinților, aceasta aducea doar beneficii și dinți mai albi.

Că tot vorbeam mai sus de alimentație, nu trebuie să omitem că există și alimente care favorizează albirea dinților. Căpșunile sunt un adevărat remediu natural pentru dinți mai albi și mai sănătoși. Acestea acționează ca un exfoliant, îndepărtând murdăria acumulată pe suprafața dinților.

Lămâia este deasemenea un aliat de nădejde când vine vorba de albirea dinților. Sucul proaspăt stors de la lămâie, se pune direct pe periuța de dinți și apoi se periază și se clătește cu apă rece. Datorită conținutului de vitamina C, lămâia ajută la curățarea în profunzime a dintelui și însănătoșirea gingiilor bolnave. Acest procedeu de periere a dinților cu sucul de lămâie, nu trebuie să fie făcut de mai mult de două ori pe săptămână deoarece acest suc este foarte acid.

Bicarbonatul de sodiu, un adevărat remediu. Acesta se găsește și în compoziția pastei de dinți.
Este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în fiecare dimineață, pe periuța de dinți apoi să periezi și să clătești cu apă călduță.

Leave a Response