Please assign a menu to the primary menu location under MENU

CălătoriiDiverseLifestyle

Șapte zile în lux, în Lux* North Male Atoll

E deja trecut de 10 martie și realizez că n-am mai scris de foarte mult timp pe blog despre vacanțele mele.
Vacanțe pot spune că au fost destul de multe de la ultimul articol din această categorie, cam toate în locurile mele preferate, Maldive și Dubai.
Pentru că sunt atât de multe experiențe acumulate în acest timp în materie de călătorii, îmi rezerv dreptul de a vorbi despre una dintre ele făcând puțin referire și la celelalte.

Pentru că acum câteva zile am aterizat în România din ultima vacanță, am zis că este cea mai potrivită experiență pe care să o aleg pentru acest articol, deoarece toate informațiile sunt calde.

Sunt întrebată prin zeci de mesaj zilnic despre Maldive, căci da… am ales Maldive ca destinație de vacanță de cinci ori până acum și nu avem de gând să ne oprim.
Nu zic cumva că aș fi cea mai în măsură să dau sfaturi despre vacanțele în Maldive, însă am ceva habar despre cum stau lucrurile pe acolo. Chiar lucrez de ceva timp la un proiect legat strict de Maldive căci a devenit un stil de viață pentru mine și logodnicul meu.

De data aceasta am ales ca loc de răsfăț resortul abia deschis Lux* North Male Atoll, un resort de cinci stele dar care la cum se prezintă în fotografii dar și la fața locului, ar primi cu siguranță mai multe stele dacă ar fi posibil.
Conceptul pe care-l regăsim aici pe mine mă duce cu gândul la Miami căci pare cu totul și cu totul altceva decât ceea ce am întâlnit în Maldive până acum.

De ce am ales Lux* North Male Atoll pentru vacanța aceasta? Inițial noi am rezervat vacanța pentru Gili Lankanfushi pe care l-am vizitat în octombrie și cu care am rămas în gând și-n suflet. Gili a trecut recent printr-o perioadă destul de dificilă fiind implicat într-un incendiu ce a reușit să distrugă 7 water villas, fiind închis pentru o perioadă nedeterminată până la construirea și repararea daunelor produse de incendiu. În condițiile în care în Gili a apărut această problemă, am fost nevoiți să ne alegem alt resort pentru a petrece vacanța de Valentine`s day.

Cum de am ales Lux* North Male Atoll dintre toate resorturile din Maldive? Am ales resortul datorită frumuseții locului dar cel mai mult a contat faptul că prietenul nostru minunat pe care l-am cunoscut în Gili, acum lucrează pentru Lux* iar asta ne-a influențat foarte mult alegerea care trebuia să fie făcută într-un timp foarte scurt.

Lux North* Male Atoll s-a deschis pe data de 1 februarie 2019 și am fost primii români și printre primii turiști ai locului.

Vacanța a fost organizată cu scopul de a sărbători Valentine`s day iar durata a fost de 7 zile în perioada 11-18 februarie, cu cazare în Prestige Water Villa și regim demipensiune. Am să vă povestesc totul începând de la zborul de dus până la cel de întors și cum am petrecut cele 7 zile în unul dintre cele mai luxoase resort-uri din Maldive și din Asia.

Zborul

Am ales să zburăm spre Male cu compania Qatar Airways, zbor cu o singură escală în Doha. Zborul București-Doha durează cam 4 ore și jumătate, am avut apoi o escală de 4 ore în Doha iar mai apoi zborul Doha-Male a durat cam tot 4 ore și jumătate.

Experiența Business Class la Qatar Airways

Pentru că am dorit ca vacanța aceasta să fie o relaxare totală, am optat pentru toate (patru la număr) zborurile (dus-întors) la Business Class.
Deși am mai zburat anterior la Business Class cu Flydubai și KLM, experiența cu Qatar este cu totul și cu totul diferită.
Despre compania Qatar Airways știm că este una high-end iar zborul la business class în aeronavele mai noi este deja considerat un zbor la cinci stele.

Experiența zborului la business a fost inedită, cu siguranță a fost ceva extraordinar și oricând aș repeta-o. Ce-i drept din București nu pleacă aeronave prea noi Qatar Airways, însă vă asigur că chiar și așa, locurile sunt foarte comode.
Zborul Doha-Male a fost operat de o aeronavă nouă și arăta extrem de bine la business class. Nu știu cum arătau locurile de la economy, căci ne-am îmbarcat prin locuri diferite și a fost prima dată când am zburat cu o aeronavă Qatar A350-900, însă știu clar că cei de la Qatar stau destul de bine și pe partea de economy.

Pentru că era deja noapte și eu foarte obosită, nu am reușit să fotografiez locurile la Business Class din aeronava mai veche de la București spre Doha, dar aveam scaune destul de mari, cam cât un fotoliu și se reglau din butoane încât să stai foarte confortabil.

Cât despre business Class pe zborul Doha-Male, pot spune că a fost absolut perfect, deoarece pe lângă faptul că erau scaune individuale, erau și compartimentate, adică îți puteai închide locul cu o ușă glisantă și aveai spațiul tău individual.
Scaunele aveau reglaj automatizat, mai exact aveau o serie de butoane ce ajutau să faci scaunul pat și puteai să te odihnești în voie pe parcursul zoborului.
Nu doar scaunele contribuiau la un zbor minunat ci și staff-ul cu o servire ireproșabilă dar și mâncarea foarte bună.
Un alt lucru ce trebuie menționat, faptul că la Business Class în Qatar ai și internet pe timpul zborului free pentru o oră, apoi plătești doar 10 dolari pentru a avea conexiune la internet pe tot parcursul zborului.

Pe lângă condițiile ireproșabile din avion, trebuie să amintesc și despre business lounge-urile din România, Doha și Male.
Business Lounge-ul din București este foarte sărac, ba chiar se clasează printre cele mai slab dotate business lounge-uri din Europa.
De la ultima vizită în lounge-ul din București, pot spune că au mai modernizat puțin locul însă nu au adăugat nimic nou la partea de mâncare, în continuare poți mânca doar floricele, alune, chipsuri sau cel mult iaurt. La partea de băuturi stau puțin mai bine, însă dacă oricum nu prea ai ce să mănânci… nu prea ți se face sete:)).

Business lounge-ul din Doha (Al Mourjan) se clasează printre cele mai luxoase din lume, ei bine cu siguranță se înțelege și de ce. Aici ai restaurant, ai tot felul de locuri confortabile unde să petreci timpul în escală, efectiv nu am găsit niciun aspect negativ de care să mă pot plânge despre acest lounge absolut minunat. Am să las câteva poze pentru a vă face o idee. (Click pe poză pentru dimensiunea completă)

Business lounge-ul din Male (Lili Lounge) este simpluț dar cochet și micuț, am mai fost aici înainte și nu s-a schimbat nimic. Trebuie să recunosc că este cu mult peste cel din Otopeni din orice punct de vedere. Din păcate am stat foarte puțin în lounge doearece am ajuns foarte târziu la aeroport, am fost doar pe fugă și nu am avut timp să fac poze, doar am luat micul dejun și ne-am și îmbarcat spre Doha.

Vă las câteva poze ce conțin puțin din experința la business class cu Qatar Airways. Nu am făcut prea multe poze deoarece mi-am dorit să mă relaxez și să mă bucur de zbor și vacanță. (Click pe poză pentru dimensiunea completă)

Zborul pe ruta de întorarcere a durat ceva mai mult, mai excat cu o oră mai mult față de cel de dus însă nu s-a simțit deloc.

Transferul Male- Lux* North Male Atoll

Un lucru important de care trebuie să ținem cont atunci când ne organizm vacanța în Maldive este transferul de la aeroport direct la resort.
Pentru astfel de transport se folosește hidroavionul, acel avion care decolează de pe apă și atrizează direct pe apă, și speed boat, adică o barcă rapidă care te transportă printre valurile oceanului Indian.

Sea plane-ul (hidroavionul), folosesc acest termen pentru că este mult mai des întâlnit, zboară de obicei în atolii din sud sau pur și simplu în resorturile care se află mai departe de capitala Male.

Pentru Lux* North Male Atoll transferul are două modalități, cel cu speed boat și cel cu sea plane. Transferul cu speed boat pentru acest resort intră în prețul cazării în timp ce transportul cu sea plane se plătește separat.
De ce este o diferență între ele? Pentru că speed boat-ul face cam o oră și ceva până-n resort în timp ce cu sea plane-ul se ajunge în doar 15 minute.

Noi am ales transferul mai rapid, cel cu sea plane pentru care sincer nu mai știu exact cât a costat biletul.

Experiența de 7 zile în Lux* North Male Atoll

Am stat 7 zile în Prestige Water Villa, o vilă situată deasupra apei de 369m² cu piscină privată și ieșire direct în ocean. Vila are 2 băi, una micuță și una iemnsă dotată cu duș interior și exterior dar și cadă, ce-i drept nu am mai avut parte de asta până acum în Maldive, este cea mai mare water villa în care am stat, cea din Gili Lankanfushi fiind ceva mai mică.
Ca și regim de masă am ales demipensiune, asta însemnând mic dejun și cină însă cu toate că am ales așa, am preferat să luăm masa in villa dining, adică să ni se aducă masa în cameră și nu să ne deplasăm la restaurantul principal pentru a lua masa tip bufet.

Fiind deschis pe data de 1 februarie 2019, resortul încă are multe lipsuri în sensul că meniul este încă destul de sărăcuț iar unele vile încă nu sunt terminate și se lucrează la ele.
Ni s-a spus că la etaj va fi amenajat un cinematograf și va fi pus și un pat, deci înseamnă că vom reveni aici în viitor pentru a vedea schimbările ce vor avea loc. (Click pe poză pentru dimensiunea completă)

Un mic dejun în cameră este undeva la 100$ cu tot cu taxe iar un floating breakfest (mic dejun plutitor) ajunge la peste 150$, acest mic dejun cuprinde un american breakfest și o tavă care plutește, deci efectiv plătești 50$ doar tava care plutește… și nu, nu o iei acasă, doar te bucuri de ea până termini de mâncat micul dejun:)).
Cam orice masă ai lua, depășește 100$ pentru două persoane.
Despre băuturi nici nu are rost să mai menționez… fiind o țară musulmană, băuturile alcoolice sunt extrem de scumpe iar un cola începe de la 7$. Dar cam așa stau lucrurile în orice resort din Maldive nu doar în Lux* North Male Atoll. De reținut faptul că băuturile alcoolice în Maldive se găsesc doar în resorturile private nu și pe insulele de localnici.

Nu știu cum este pentru alte persoane feeling-ul acela când ajung în Lux* North Male Atoll, pentru noi în schimb a fost ceva deosebit.
Mr. Friday-ul nostru, mai exact un fel de valet personal ce stă la dispoziția ta pe parcursul vacanței, din Gili Lankanfushi, lucrează acum în Lux* North Male Atoll iar noi în vacanța anterioară am legat o relație de prietenie foarte strânsă cu acesta.
Ajunși în insulă el se afla alături de câțiva membrii din staff așteptându-ne să aterizăm, (cam așa este tradiția în resorturile de lux, câteva persaone importante din staff și managerul își așteaptă turiștii în întâmpinare) dar el nu știa că vom veni acolo și că-i vom face o surpriză… ei bine reacția lui a fost de milioane.

Poate nu am apucat încă să vă spun că alegem Maldive ca destinație de vacanță deoarece am legat prietenii cu oameni extraordinari acolo, oameni foarte sufletiști și foarte cinstiți…. excat opusul oamenilor pe care-i întâlnim deseori printre români.
Ba chiar prietenul nostru din Maldive intenționează să ne viziteze în vara aceasta, pentru că oricum lucrăm și la un proiect comun.

Revenind la resort, pe lângă faptul că este extrem de mare, are foarte multe water villas și beach villas și tot aici găsiți și un butic cu câteva suveniruri inscripționate cu logo-ul Lux* dar și centrul pentru sporturi pe apă, cafenea Lux* cafe (au cea mai bună cafea și cel mai bun frappe pe care eu l-am băut vreodată), tot aici găsim și copacul dorințelor (pe care l-am găsit și când am mers în vacanța din Lux South Ari Atoll).

Când vine vorba despre sporturi pe apă, am să vă las mai jos câteva fotografii cu prețurile pentru diferite sporturi. Calitatea pozelor nu este chiar cea mai bună, însă sunt fotografiate direct pe ecranul tv-ului. (Click pe poză pentru dimensiunea completă)

Pentru că mai devreme vorbeam despre oameni minunați, da.. și acum ni s-a dovedit că în Maldive găsim oameni extraordinari. Nappe, băiatul care ne curăța camera era extrem de sociabil și foarte sufletist, ba chiar este și foarte sensibil încât înainte să plecăm din Maldive a plâns puțin. Ne-a lăsat și un mic cadou la plecare, din nou astfel de oameni te fac să te simți foarte bine și să îndrăgești foarte tare locul, atât de tare încât să vrei să te reîntorci.

Din nou, Maldive ne dovedește că este mai mult decât apă turcoaz și vegetație luxuriantă… este despre oameni extraordinari ce-ți schimbă percepția asupra vieții.
Pentru noi cei crescuți într-un mediu plin de oameni răi și triști, astfel de persoane îți dau energie și speranța că se poate mai bine.
Chiar recent discutam împreună cu Ioana despre acest subiect și am realizat că oamenii sunt veșnic nemulțumiți cu ceea ce au, căci sistemul în care trăim este unul corupt însă schimbarea vine din noi și nu trebuie așteptată din partea celorlalți.

Revenind la ale noastre, am ajuns și la partea cea mai frumoasă a vacanței și anume ziua de Valentine`s day care a fost una extrem de specială.
Fiind la început, resortul nu ne-a pus la dispoziție pregătiri speciale cum am făcut atunci când am împlinit trei ani de relație în Gili Lankanfushi (găsiți poze de atunci aici pe instagramul meu), dar au improvizat ceva simpluț și de bun gust, pe plajă, unde am și fost cerută în căsătorie a treia oară în aproape trei ani și jumătate de relație.
Totul a fost atât de frumos și de emoționant încât îmi amintesc cu mare drag momentul. (Click pe poză pentru dimensiunea completă)

Pentru că ne-am aflat în ziua în care aproape peste tot se sărbătorește iubirea, atât pe locul simpluț amenajat pe plajă cât și aranjamentele cu petale din cameră, m-au surprins plăcut și am admirat talentul și răbdarea celor care se ocupă cu aceste lucruri. Este destul de costisitor să faci acele aranjamente pe pat, chiar și cel în cadă.

Cam asta a fost experiența noastră în Lux North Male Atoll, o experiență unică, într-un loc absolut superb, însă cu toate acestea… resortul meu favorit rămâne în continuare Gili Lankanfushi deoarece conceptul Robinson Crusoe și ideea de eco-friendly m-a cucerit pe deplin.
Mai jos am lăsat un colaj cu water villas din cele trei resorturi despre care am amintit în articolul acesta: Gili Lankanfushi, Lux North Male Atoll și Lux* South Ari Atoll.
Mai multe fotografii și chiar clipulețe video am postat pe instagramul meu personal pe care-l găsiți cu un click AICI.

7 Comments

    1. Mă bucur că-ți place acest gen de articol, cu siguranță când îmi fac timp am să scriu și despre vacanțele trecute din gili lankanfushi, lux* South Ari Atoll și poate și din Dubai sau Thailanda. :* Pupici!

  1. Frumoase destinații de vacanță, păcat că nu sunt destui români care să își permită astfel de escapade, astfel încât furnizorii de servicii turistice de pe la noi să fie nevoiți să își ridice standardele.

  2. […] În resort există diverse activități pe care le poți face, cam toate au legătură cu apa. Unele sunt gratis, gen snorkeling dar marea majoritate se plătesc separat, aici vorbim despre activități precum scufundări, croaziere de o zi, pescuit, cine romantice pe plajă, parasailing etc. Dacă vreți să aveți o idee de prețul lor, ei bine, prețurile diferă de la resort la resort  însă în articolul meu despre vacanța în Lux* North Male Atoll, am postat prețurile pentru activiățile de acolo, poate vă ajută să vă faceți o idee (Click aici). […]

Leave a Response