Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sănătate

Scapă de frica de dentist

Încă de când suntem foarte mici, avem implantată cumva în minte teama de a merge la dentist.
Teama asta la mine nu a dispărut nici măcar acum la vârsta de 20 de ani, poate că nici la alții.

Ideea este că aeastă teamă are urmări foarte grave… pentru că mai devreme sau mai târziu, va trebui să o depășești, iar gândul ăsta parcă te omoară.

visiting dentist

Începănd cu luna ianuarie am avut o durere groaznică de măsea, care îmi afecta orice activitate.

Din teama de a merge la stomatolog, am stat pur și simplu cu durerea de parcă mi-ar fi trecut de la sine vreodată, de parcă zâna măseluță se îndura până la urmă de mine și făcea o magie cu bagheta ei.

Când chiar am ajuns la limita durerii, m-am gândit la opțunea aceasta cu stomatologul. Câteva zile mai târziu deja nu mai puteam mânca deloc și pierdeam kilograme datorită unei dureri de măsea.

Gâdindu-mă că se apropie concediul și nu m-aș putea distra așa cum plănuiam, am pus mâna pe telefon și m-am programat la dentist.

Aveam un început de infecție și lucrurile se puteau agrava dacă mai stăteam acasă doar câteva săptămîni.

Deci știu cât de greu este să faci pasul acesta, dacă suferi de această teamă față de doctorul stomatolog, dar mereu trebuie să pui pe primul loc sănătatea. Durerea în urma așteptării unei minuni de vindecare, se amplifică și nicidecum nu se vindecă de la sine.

Cum nu a murit nimeni în cabinetul stomatologic, este bine de reținut că nici tu nu o să pățești nimic altceva decât să scapi de o afecțiune ce nu te lasă să îți desfășori activitatea zilnică cu plăcere.

Doctorul stomatolog are și el stilul său de a te înțelege dacă comunici cu acesta și îi explici cât de teamă îți este.

Stai liniștit căci a mai întlnit astfel de persoane cu aceeași teama ca și tine și va știi cum trebuie să negocieze cu tine pentru a își face treaba cum știe mai bine.

Nu trebuie să neglijezi afecțiunile dentare, deoarece acestea se agravează cu timpul și se ajunge la situația în care nu mai poți trata problema.

Leave a Response