Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Călătorii

Vacanță în Maldive – 7 Zile în Paradis

Au trecut doar câteva zile de când am ajuns pe meleaguri românești și deja mi se face dor de cel mai frumos loc din lume în care am petrecut 7 zile fabuloase.

Nu știu ce înțelegeți voi prin Pradis, însă pentru mine Paradisul este un singur loc din lumea asta, mai exact, Maldive.

Nu zic că nu mai există locuri frumoase în lume, însă pe mine m-a fascinat și m-a lăsat fără cuvinte. Încă din momentul aterizării pe aeroportul din Male am început să captez din frumusețea locului.

Am să încep să vă povestesc pe rând despre minunata mea vacanță-surpriză de la 22 de ani, pentru că această vacanță în Pradis a fost un cadou deosebit din partea logodnicului meu, special pentru ziua mea de naștere.

Drumul până-n Maldive s-a desfășurat cam așa: Am plecat din București cu destinația Dubai, durată nici mai mică nici mai mare de 5 ore. Dubaiul a reprezentat doar escala, care a durat și ea patru ore bune de stat degeaba pe DXB (Dubai International Airport). Din Dubai am plecat plini de nerăbdare spre Male, cu zbor de alte cinci ore până în Male (capitala insulelor Maldive).

Ca și cum nu erau suficiente acele multe ore de zbor, filtre și căutat porți de îmbarcare, ajunși în Male am așteptat alte trei ore bune ca să facem check-in pentru biletele de avion cu destinația Mammigili (aeroportul insulei pe care am ales-o noi să ne petrecem vacanța). A trebuit să mergem cu un alt avion cu capacitate de maxim 21 de persoane, spre insulă… aici pe micuțul aeroport din Mammigili ne aștepta un autocar. După ce ne-am îmbarcat în autocar, ne-a dus până într-un mic port. Și portul are altă poveste, aici îndrumat de un ghid, îți așteptai barca și bagajul. În sfârșit după aproximativ 20 de minute cu barca pe ocean, am ajuns în Sun Island Resort & Spa.

Am ajuns acolo foarte obosiți după atâtea zboruri și ore de așteptare, însă vreau să vă mărturisesc că atunci când am văzut ceea ce ne înconjura… am uitat toată oboseala, toate orele pierdute la boarding sau la check-in, toată energia negativă a dispărut. Am uitat chiar și cele 50 de grade din Dubai (în aer se simțeau vreo 70), căci cu toții știm ce temperaturi sunt pe timpul verii în Dubai. Drumul de întoarcere a fost la fel de greu, dar la care s-a mai adăugat un stop tehnic în Sri Lanka.

Pe insulă, temperatura nu depășea 32 de grade, era o temperatură perfectă, într-un loc perfect.
Deși am călătorit ceva în ultimii doi ani, nimic nu m-a lăsat fără cuvinte cum s-a întâmplat cu vacanța din Maldive. Îmi este greu să redau prin cuvinte ceea ce există acolo, ce vibe îți oferă insula, cât de frumoși sunt oamenii care muncesc cu spor ca vacanța ta să fie perfectă, și cât de turcoaz este apa oceanului Indian.

Deși am să vă las aici o mulțime de fotografii, niciuna nu poate reda culoarea oceanului, dar mai ales este foarte greu de descris sunetul valurilor și cântecul păsărilor exotice. (Click pe poze pentru zoom)

Când am ajuns în Maldive am realizat că natura este fabuloasă, că nimic nu poate să însemne mai mult decât linișetea sufletească adusă de un loc absolut minunat.

Sun Island Resort & Spa, este resortul de care ne-am lăsat răsfățați timp de șapte zile întregi. Despre răsfățul de aici… nu am cuvinte! Toți angajații munceau cu spor, cu dedicare și mai ales… cu zâmbetul larg pe față. Fericirea ta o amplifica pe a lor și totul părea o poveste frumoasă.

Pentru prima dată în viață am fost într-un loc despre care n-am ce reproșa, un loc despre care nu pot face nici măcar un review negativ, un loc în care natura și civilizația erau la superlativ. Nu m-am așteptat că totul va fi perfect. Sun Island, este locul unde te regăsești, locul unde abia aștepți să te relaxezi și în care zâmbești chiar și în ultima zi de vacanță, pentru că te-a convins că ai să revi curând!

Pentru că probabil am să conving și pe alții să viziteze acest loc de poveste, am să las poză cu harta insulei care ni s-a înmânat la sosirea în resort. (Click pe poză pentru zoom)

Resortul este destul de mare, noi nu am reușit să vedem toată insula în cele 7 zile, chiar dacă ne-am închiriat biciclete.

Sincer, vă sfătuiesc să vă închiriați bicicletă dacă ajungeți aici, căci vă va ajuta enorm să faceți totul în timp util.

Noi am ales varianta all inclusive și ne-am cazat la viluțele din grădina verde (Villa Sun). Aici am rămas fascinată de baia care era jumătate în interior, jumătate afară… Am să vă las o fotogarfie mai jos pentru a vedea întocmai această minunată idee, ce conferă un design deosebit.

Pentru că aveam pachetul all inclusive, puteam lua la restaurantul principal cele trei mese pe zi, între orele specificate de resort.
Aici nu am luat toate mesele, doar câteva, însă era foarte interesantă procedura. Fiecărui chelner i se dădeau în grijă câteva mese și se ocupa de tine foarte frumos, cu zâmbetul pe buze și cu o energie pozitivă.

Tot despre mâncare pot spune că a fost foarte ok, eu am avut peste tot probleme cu mâncarea, în Turcia chiar mi s-a făcut rău când am schimbat alimentația din România, însă… în Maldive nu am avut nici măcar o problemă.

Deși țin să specific, mâncarea este originară din bucătăria chinezească și indiană, deci dacă-ți place peștele și mâncarea picantă, totul o să fie perfect. Eu nu mâncam nici pește și nici nu mă dădeam în vânt după mâncarea picantă, însă aici am mâncat numai pește… era delicios!

La restaurantul cu plată mâncam destul de des căci nu ne încadram în intervalul de ore impus la restaurantul all inclusive, noi nu prea ne încadrăm niciodată în timpi, până la urmă eram în vacanță, nu făceam nimic în limite de timp sau pe grabă.

Procedura la restaurantele cu plată, barurile de pe insulă, magazinul de suveniruri sau orice altă activitate ce nu intra în all inclusive, mi s-a părut foarte interesantă. La recepție, când semnezi documentele necesare, primești un key card cu datele tale și numărul camerei, apoi plătești totul într-un cont deschis pe numărul camerei, iar la final vei plăti tot ceea ce ai consumat sau cumpărat. Mie mi s-a părut foarte interesantă și utilă această tehnică.

Ca și prin alte părți, și aici dictează bacșișul, însă nu în aceeași măsură. Angajații se poartă frumos cu tine indiferent că le lași sau nu bacșiș, însă noi am ales să le răsplătim și mai mult munca și le lăsam mereu câte ceva în plus, iar ei erau foarte încântați. Ba chiar unele lucruri ni le dădeau din partea lor, că era vorba de apă, sucuri, sau alte chestii, ca drept mulțumire pentru bacșișul dat.

Angajații erau atât de atenți la detalii încât pe data de 14 august, de ziua mea, ne-au aranjat foarte frumos camera drept cadou.

Căci tot am ajuns la ziua mea, am avut parte de o masă foarte frumos aranjată, de un tort micuț, delicios și foarte drăguț la vedere, șampanie și mâncare foarte bună. Această masă a fost pusă la cale de logodnicul meu împreună cu ospătarul, și a fost o supriză extrem de plăcută.

În resort puteai să îți alegi tot felul de activități cu diferite prețuri precum scuba diving, pescuit la răsărit sau apus, închiriatul unei insule din apropiere, să privești delfinii, însă erau și alte activități gratis, precum să mergi să vezi hrănirea rechinilor sau a pisicilor de mare. Pentru că noi am mers pe ideea de relaxare totală, nu ne-am implicat în nicio activitate, am stat doar la piscină, la plaja oceanului și am făcut snorkleing.

Pe insulă sunt două locuri amenajate pentru snorkeling, noi am ales locul de lângă bungalow-uri, unde sunt foarte mulți rechini și specii de pești.

Nu este nimic mai interesant sau mai palpitant ca înotatul alături de rechini și pești. Recunosc că la început am avut o oarecare teamă, dar apoi m-am obișnuit cu rechinii care aveau maxim un metru sau puțin peste. Pot să spun că erau chiar foarte drăguți și nu-ți ofereau nici măcar un moment de nesiguranță.

Snorkelingul nu este însă pentru oricine! Doar cei ce știu să înoate sunt sfătuiți să practice acest sport sub apă, altfel există riscuri foarte mari. Pentru prima dată am fost foarte fericită că știu să înot și mă pot bucura de viața marină bogată din Maldive.

Am să vă las mai jos o filmare făcută de noi sub apă, de 2 minuțele pentru a vă face o idee despre snorkeling. Am să mai revin cu informații despre acest sport într-un articol special.

Snorkeling in Maldives

Posted by Marina Adriana Blog on Thursday, 24 August 2017

Printre multe alte lucruri pe care le-am încercat din specialitățile lor sau din ceea ce oferea insula, am băut dintr-un fruct ce creștea în copacii din resort, numit Kurumba. Adevărul este că nu prea ne-a încântat așa mult gustul însă e important să încerci tot ce-ți oferă locul.

În resort am întâlnit și români, aproximativ vreo șapte cupluri, unii mai ok alții mai grețoși, căci se întâmplă des. Mă bucur însă să vă spun despre un cuplu de români extraordinari cu care am și petrecut tot timpul pe drumul de întoarcere în România. Vă spun sincer că rar găsești astfel de oameni și sunt fericită că am avut ocazia ca noi să-i cunoaștem.

Referitor la prețurile din Maldive, nu sunt deloc mici! Dintre toate locurile pe care le-am vizitat, Maldive este cap de listă din punct de vedere al prețurilor.

Pentru că tot vorbeam de prețuri, vă sfătuiesc ca înainte de a vă pregăti să plecați într-o astfel de vacanță, să pregătiți de două ori mai mulți bani decât ați calculat că v-ar fi de ajuns, pentru a nu avea surprize. Taxele în Maldive sunt extrem de mari și s-ar putea ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea de acolo. Noi mereu suntem precauți și ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a nu întâmpina surprize.

Nu știu cum stă treaba în alte resorturi, însă în Sun Island cel mai ok ar fi să plătiți la final cu cardul. În camerele din Sun Island nu există seif, și banii cash nu ar fi în ce mai mare siguranță.
Dacă totuși doriți să plecați cu bani cash, asigurați-vă că aceștia sunt dolari.

Maldive se încadrează în tipul vacanțelor exotice! Nu este o destinație la îndemână și în general este preferată de cei ce merg pentru a-și petrece luna de miere, însă este la fel de frumos și dacă organizați doar o vacanță de relaxare… cum de altfel am făcut și noi.

În Sun Island se ajunge doar cu avionul din Male cu destinația Mamiggili, există resorturi în care se ajunge doar cu barca, însă Sun Island nu este unul dintre ele.

După această vacanță minunată, cu siguranță am rămas doar cu impresii bune atât despre resort cât și despre peisaje. Cu siguranță ne vom întoarce în Maldive, cel mai probabil la iarnă, în plin sezon. Acum în Maldive este sezonul ploios, însă mă bucur că noi am avut parte de vreme extraordinară!

Maldive este locul în care te regăsești, locul în care nu îți amintești de probleme sau de lucruri negative. Vacanța în insulele Maldive o pot descrie ca pe o terapie pentru suflet.

12 Comments

  1. Buna Marina! Aproximativ cati bani sa avem cu noi? Crezi ca se merita all inclusiv? Noi vrem sa mergem in luna de miere si ma gandesc ca poate orele nu sunt tocmai ok si sigur nu ne încadram. Am vrea sa mergem unde ati fost pentru ca din tot ce am cautat si am găsit ce ai scris tu mi-a plăcut cel mai mult !

    1. Și pentru luna de miere rresortul este o alegere excelentă. Majoritatea cuplurilor de români pe care le-am întâlnit acolo erau în luna de miere și se declarau foarte încântați. Aproximativ 5000-5500 de euro ar trebui să fie de ajuns, depinde mult de ceea ce vreți voi să faceți în minunata lună de miere. Cu all inculsive am mers și noi, este mult mai ok să mergi cu all inclusive chiar dacă vei mânca mai des la restaurantul cu bani (in primul rând pentru că acolo ai wi-fi). Cum doriți să mergeți? Ca noi cu bilete cumpărate separat și rezervare pe booking sau prin agenție? Țin să vă anunț că ghid veți avea în ambele cazuri, căci este trimis de resort pe aeroport.

  2. Un material pe care voiam sa il citesc de foarte multa vreme, adica de mai bine de o luna, cam de cand l-ai publicat, dar abia de curand am scapat de doua mari chestii care imi mancau timpul (desi benefice ambele). M-am bucurat sa descopar fiecare emotie din articolul tau despre vacanta in Maldive. Sper sa ajung si eu acolo candva, la fel cum sper sa bifez si Dubai-ul cu care tot tu m-ai cucerit. Dar Maldive pare sa fie o cu totul alta poveste ♥.

    1. Maldive este o poveste unică, nici Dubai, nici vreo altă destinație d epână acum nu mi-a dat vibe-ul acela pe care mi l-a dat Maldive. N-am pur și simplu cuvinte să descriu cât este de frumos… abia aștept să neîntoarcem de Valentine s Day, căci ne-a cucerit! :*

    1. Mulțumesc! Nu aș numi-o chiar ocazie, însă da… este totuși o aventură de neuitat! Abia aștept să mă reîntorc, probabil undeva în februarie! 😀

Leave a Response